سیب یک میوه درختی سردسیری از خانواده گلسرخیان است که انواع مختلفی دارد، مانند سیب گلاب(Gala apple)، سیب سرخ، سیب سبز و سیب وحشی. این میوه خوش عطر و طعم حاوی مقدار زیادی پتاسیم، سدیم، کلسیم، برم و فسفر و مقادیر زیادی ویتامین آ و ب می‌باشد. سعی کنید همیشه سیب را با پوست بخورید، زیرا مقدر زیادی پکتین در پوست سیب وجود دارد. سیب‌هایی که در بازارهای داخل ایران یا آمریکا و کانادا به فروش می‌رسد روی آن دارای یک لایه چربی برای حفاظت آن می‌باشد بنابراین حتماً این سیب‌ها را به دقت بشویید. آن‌هایی‌که دارای معده ضعیف هستند باید سیب را بسیار نازک پوست بگیرند که پکتین‌ها و ویتامین‌های آن از بین نرود. ویتامین‌های موجود در سیب، بیش‌تر در پوست سیب و زیر پوست آن قرار دارد بنابراین آن‌هایی که می‌توانند پوست سیب را هضم کنند بهتر است که آن را با پوست بخورند. از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد



تاريخ : شنبه 31 فروردين 1392برچسب:,
ارسال توسط Abolfazl

File:Khorshid Palace Kalat.JPG

کاخ خورشید در سال ۱۱۵۱ هـ.ق، به دستور نادرشاه جهت اقامت و خزانه برای جواهرات و غنایم درکلات ساخته شده‌است.

این بنا مربوط به سال‌های آغازین به قدرت رسیدن نادرشاه افشار می‌باشد. عملیات ساخت کاخ در تمام طول پادشاهی ادامه داشته و حتی تا آخرین سال‌های حیات نادرشاه یعنی سال ۱۱۶۰ هجری قمری در دست ساخت بوده‌است.زیرا کتیبه ثلث بسیار زیبای «سوره نباء» که در قسمت دور تا دور فضای گنبد نوشته شده به همین تاریخ اشاره دارد.

این کاخ در وسط باغ بزرگی قرار دارد که شامل یک بنا در سه طبقه‌است. ارتفاع آن در گذشته، حدود ۲۵ متر بوده‌است اما در حال حاضر به علت خرابی طبقه سوم، ارتفاع آن بیش از ۲۰ متر نیست. طبقه اول آن ۸ ضلعی است که آن را روی چهار ردیف پلکان به شکل هرم بر پا کرده‌اند.ورودی‌های کاخ، در اضلاع هشتگانه قرار دارد که به سالن اصلی کاخ منتهی می شود.

این کاخ مجموعاً دارای ۱۲ اتاق است که داخل هراتاق نیز تزئیناتی از نقاشی و گچ بری دیده می شود. تا چند دهه پیش در میان این تزئینات، تصاویری از شاهزادگان نادری نیز وجود داشت. در وسط این بنای هشت ضلعی، برج استوانهای مانند، در دو طبقه قرار دارد که محل اقامت شاه و خانواده اش بوده‌است. زیبایی این کاخ بیشتر در آرایش نمای خارجی کنگره دار ساختمان است که در آن معماری مغولی - هندی به چشم می خورد. داخل اتاق‌ها با نقاشی و گچبری تزئین شده‌اند. در وسط این بنا از سطح پشت بام برجی مدور با ترک‌های شبیه نیم ستون معروف به خیاری احداث شده‌است.





تاريخ : جمعه 25 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط Abolfazl

File:Cypress of Abarqu.JPG

سرو ابرکوه در استان یزد با عمر تقریبی چهار هزار سال به عنوان پیر ترین درخت ایران و دومین درخت پیر جهان شناخته میشود . عنوان اولی از آن درختی بانام  مسوسلاه با چهار هزار و هشتصد سال قدمت است.





تاريخ : جمعه 25 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط Abolfazl

 

 

می گویند عقاب  برای  رسیدن به طول عمر ۷۰ساله باید یک تصمیم مهم و سخت بگیرد ؛چراکه این جانور در سن ۴۰سالگی چنگال های بلند وانعطاف پذیرش دیگر نمیتواند طعمه ای را که به عنوان غذا از آن استفاده می کند، نگهدارد . نوک تیز و بلندش خمیده میشود و همچنین  بال های سنگین و فرسوده اش به دلیل داشتن پر های زمخت به سینه اش می چسبد وپرواز را برایش مشکل میکند . در این صورت این پرنده  دو راه بیشتر ندارد؛ یاباید بمیرد یا اینکه یک دوره دردناک تغییر راکه ۱۵۰روز طول می کشد، سپری کند.

 

 





تاريخ : پنج شنبه 24 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط Abolfazl

صفحه قبل 1 صفحه بعد